Hemsida_ProduktbildLiggande

Castelgufo Chianti Vino Biologico Art. 76037, 13% Vol. 89 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Från Chianti – hjärtat av Toscana – Ekologiska Castelgufo Chianti!

Ekologiska Nyheten Castelgufo Chianti – 89 kr! Svenskarna har tidigare lärt känna Castelgufo på både flaska och box; Äntligen finns Nyheten Castelgufo Chianti i Ekologiskt utförande! Vinet erbjuder en genuin fruktig karaktär och druvorna är varsamt skördade på Toscanas soliga slätter i ursprungstypiska Chianti!

Smakrikt, generöst och medelfylligt vin med mycket fruktiga smaker av röda solmogna bär och frukter såsom körsbär och hallon. Välbalanserad och genuin karaktär med inslag av örter och muskot.

Chianti är ett välkänt vindistrikt och ett mycket berömt ursprung för främst röda viner. Chianti ligger mitt emellan städerna Siena och Florens i de allra mest centrala delarna av Toscana. Dess soliga klimat och vackra böljande landskap som omges av smaragdgröna slätter och spektakulära bergstoppar ger utmärkta förhållanden för vinodling.

Ekologiska Castelgufo Chianti passar utmärkt till de Italienska middagarna tillsammans med en vällagad mustig ragu eller pasta bolognese toppad med färskriven parmesan. Servera gärna även till charkbrickan med tryffelsalami och en smakrik brieost.

 

Importör: wineteam.se