Hemsida_ProduktbildLiggande

Casa Marrone ROSATO Art. 79108, 12.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Rosépremiär från välkända Casa Marrone

ÄNTLIGEN är det PREMIÄR för CASA MARRONE ROSATO – året mest efterlängtade ROSÉ! Gjord på utmärkta druvor som först var menade för Casa Marrones prisbelönta röda viner och bär det välkända röda sigillet som har blivit Casa Marrones signum. Resultatet? En smakrik och fräsch rosé i klassisk torr stil med läskande smaker av vildhallon och färska solmogna jordgubbar.

Tankarna på att göra ett rosévin uppkom när vinmakaren till Casa Marrone insåg att flera av druvorna som används till de mycket omtyckta röda vinerna även kunde ge ett perfekt Ekologiskt rosévin. Druvorna skördas de första tio dagarna i september för att sedan pressas varsamt. Druvjuicen ligger sedan tillsammans med skalen i 2–4 timmar under låg temperatur för att uppnå den optimala rosa färgnyansen.

Casa Marrone görs tillsammans med familjen Botter som har flera vingårdar i Veneto och Apulien i Italien. Ända sedan 1928 har det familjeägda företaget producerat viner i Italien med stor framgång och just nu leds företaget av familjens tredje generation.

Casa Marrone Rosato är ett torrt rosévin med fräscha och bäriga smaker med inslag av vildhallon och solmogna färska jordgubbar. Passar perfekt som aperitif en varm dag eller till varmrökt lax med somriga tillbehör som krispiga sockerärtor och grillad sparris.