Hemsida_ProduktbildLiggande

Capa Tempranillo Art. 72166, 14% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Capa Tempranillo Organic – Guldmedaljör i Baco Awards 2018!

Capa Tempranillo Organic är ett kraftfullt ekologiskt kvalitetsvin med fyllig smak av mörka bär, mörk choklad och rostat fat.

Capa organic är skapat av den flerfaldigt prisbelönte vinmakaren David Tofterup. Vinet är gjort på 100% ekologiska Tempranillodruvor som är varsamt handplockade från 30-år gamla vinstockar. Skördeuttaget på den ekologiska vingården i Morenilla är mycket lågt, bara 25 hl/ha är tillåtet, vilket innebär att vinstockarna ger mindre frukt men bättre druvkvalitet och mer koncentrerad smak. Dessa äldre vinstockar reserveras därför för de absolut bästa vinerna. Vinmakaren har hanterat hela processen mycket varsamt och en del av musten är självrunnen, dvs utan pressning, för att få fram en så delikat smak och hög kvalitet som möjligt.

Capa Organic, guldvinnaren i Baco Awards 2018, har en intensiv rubinröd färg med fyllig smak av körsbär, björnbär, mörk choklad och rostade inslag från lagring på exklusiva franska ekfat. Prova till höstens alla smakrika rätter på lamm, nöt och vilt.