Bolla_sommar8new

Bolla Prosecco Organic Art. 79587, 11% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se

Bolla Prosecco Organic har en ljust strågul färg tillsammans med en fin ihållande mousse. I doften finns blommiga toner som är typiska för druvan Glera, här finns gröna äpplen, anjou-päron, vitpersika och citrus. Smaken är frisk och fruktig med en generös fyllighet och långt aromatiskt avslut. Passar utmärkt till italienska klassiker som pasta och risotto, även till lättare buffé eller som aperitif

Druvorna kommer från ekologiska odlingar i DOC-regionen i östra Veneto. Vinet framställs enligt Charmatmetoden, eller Metodo Martinotti som den heter på italienska, där vinet får sina bubblor genom jäsning med socker och odlad jäst i temperaturreglerade ståltankar som inte får hålla mer än 20°. Vinet lagras sedan i ståltank 18-24 månader innan det fylls på flaska. Charmatmetoden är den vanligaste metoden vid framställning av Prosecco.

Bolla ägs idag av Gruppo Italiano Vini som fortsatt värnar om att bevara vinhusets ursprungliga filosofi. Samtidigt satsar de mycket på att utveckla företaget. Bollas vinmakare Christian Zulian är en av de mest kända namnen inom den italienska vinindustrin och ett bevis på Bollas dedikation till att ständigt utvecklas och höja kvaliteten på sina viner.

Bolla grundades redan 1883. Idag producerar de vin från fem regioner. Mest kända är de för sina viner från Veneto. Kanske för att de var första vinhuset att sälja Amarone under egen etikett?

TRÄLÅDORNA ÄR TYVÄRR SLUT FÖR DENNA GÅNG MEN VINET KAN BESTÄLLAS STYCKVIS!

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.