Hemsida_ProduktbildLiggande

Big Fine Girl Riesling Art. 75431, 12.5% Vol. 159 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Big Fine Girl – från Australiens legendariske vinmakare

Från Australiens lysande ”cool climate”-region Clare Valley kommer en spännande nyhet på druvan riesling – Big Fine Girl. Lägg till att vinet är signerat  den legendariske vinmakaren Ben Jeanneret och du kan vara säker på att det är ett vin som imponerar. Big Fine Girl levererar en minnesvärd vinupplevelse med stor finess och elegans. Tack vare vinmakarens stora respekt för naturen låter detta vin druvan riesling stråla.

Ben Jeannert har en tydlig filosofi kring sitt vinmakeri som kan sammanfattas med ”naturlig perfektion”. Han har kunskapen och självförtroendet att jobba med det bästa som naturen har att erbjuda med fokus på kvalitet framför trender. Ben kan beskrivas som något av en ”rockstjärna” inom vinvärlden, som inte drar sig för att bryta mot regler för att hitta nya väger till perfektion. Det ger upphov till viner som på bästa möjliga sätt uttrycker sin unika tid och plats. Under nuvarande årgång för Big Fine Girl, 2017, var de naturliga förhållandena i Clare Valley helt perfekta, vilket gör årgången extra minnesvärd. Här finns en textur och komplexitet som inte uppnåtts sedan 2002.

Big Fine Girl bjuder på en generös doft och smak med en mycket frisk karaktär och angenämt blommiga inslag. Här samsas friska och livliga  toner av limesorbet, citron och äppelblom som rundas av i ett långt och krispigt avslut. Det här är ett sofistikerat vin med en elegans som gör att det står ut ur mängden. Servera det till naturella skaldjur eller hummer för en finstämd symfoni. Vill du ha lite mer krut i maten så kan vinet utan problem möta kryddiga asiatiska smaker, som räkor frästa i vitlök, chili och lime. Den som söker ett vegetariskt alternativ gör rätt i att servera vinet till någon anrättning med getost, varför inte i sällskap av örtslungade mortötter? En klassiker som pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm är också ljuvlig till.

Vinet har jäst i temperaturkontrollerade tankar (16 grader) och har därefter legat på sin jästfällning i 250 dagar. Big Fine Girl går utmärkt att dricka nu, men årgångens djup och komplexitet gör att det även kan lagras under ett par år.