Hemsida_kampanjbanner

Biferno Rosso Riserva Cantina Manzini Art. 72531, 14% Vol. 109 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

”Italiens gömda vin”

Från Cantina Manzini produceras Biferno Rosso Riserva i en mindre volym och nu äntligen är den nya årgången 2011 här som vi är minst lika stolt över. Biferno Rosso Riserva blev snabbt en succé efter lanseringen i höstas och nu presenterar vi efterföljaren! En väldigt liten del går till export då det mesta säljs lokalt, vilket har lett till att viner från detta vinområde, Molise, ibland kallas “de gömda vinerna”. I Sverige har vi ett bra utbud av unga fruktiga viner, men mogna årgångsviner är desto svårare att hitta.
”Detta vin passar utmärkt att lagras då vinet har stor koncentrerad karaktär”

Biferno Rosso Riserva 2011 är gjort på druvorna Montepulciano och Aglianico, som båda handplockas från 40 år gamla vinstockar. Därefter är vinet lagrat på franska ekfat i 36 månader. Tack vare lagringen får vinet en fantastiskt utvecklad fyllighet. Smaken är balanserad samt koncentrerad, med toner av plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Detta avrundas med näst intill perfekta toner av tanniner och fat.
Biferno Rosso Riserva 2011 är ett årgångslagrat vin till det otroliga priset 109 kr. Servera gärna till kraftigare kött, exempelvis lamm, med smakrika tillbehör för en härlig upplevelse. Fungerar också utmärkt att avnjutas till lagrade ostar eller bara som sällskapsdryck.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.