Hemsida_ProduktbildLiggande

Bergh Grüner Veltliner Organic Art. 74234, 12.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Bergh Grüner Veltliner – Exklusiv nyhet från trendiga Österrike!

Exklusiv lansering från ett av vinvärldens trendigaste ursprung! Utmärkta Bergh från Österrike tickar alla boxar för ett kvalitativt vin gjort på nationaldruvan Grüner Veltliner. Aromatiskt, kryddigt och fruktigt – och samtidigt eko! Ett högklassiskt ursprungstypiskt vin som sällan når den svenska marknaden finns nu att beställa för 99 kr/flaskan.

Bergh är ett ekologiskt vitt premiumvin från Österrikes klassiska vinområde Weinviertel i Niederösterrich. Vinet har en ursrpungstypiskt kryddig och fruktig karaktär med tydliga aromatiska inslag och påminner mycket om en uppskattad Pinot Gris från Alsace. Ekologiska Bergh består av 100 % Grüner Veltliner, nationaldruvan som har blivit Österrikes signum, som varsamt odlats i harmoni med naturen.

Smaken är rund och pepprig med toner av solmogen vit persika och lime. Med sin krämiga textur och uppfriskande höga syra är Bergh ett matvänligt vin som passar bäst till kycklingrätter, lax och färska skaldjur, eller varför inte som aperitif.

Österrike har ett kontinentalt men förhållandevis svalt klimat som resulterar i tydligt aromatiskt och intensiva viner. Landet har på senare tid blivit ett av världens ledande vinländer med en ny och mycket modern vinindustri och med några av vinvärldens mest intressanta viner. Bergh är ett just ett sådant utmärkt exempel där kvalitet och kunnande tillsammans bidrar till ett utomordentligt vinhantverk.

 

Importör: wineteam.se