Hemsida_ProduktbildLiggande

Baglietti Prosecco DOC No. 10 Art. 73481, 11% Vol. 249 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Baglietti Prosecco DOC No. 10 – NU PÅ MAGNUMFLASKA!

Efter den smått otroliga succén Baglietti Prosecco har haft i Sverige och resten av världen så kommer nu vinet på en helt fantastiskt snygg magnumflaska! 

Baglietti Prosecco DOC No.10, hyllad världen över! Vinet har en stor dominant doft och en elegant torr smak av päron, citrus och mandel. Kombinerat med en välbalanserade syra som avslutas med en fantastisk fin fyllighet. Eftersom vinet får vila en längre tid på jästen fås en torrare och fylligare smak. Flaskan är speciellt framtagen för Baglietti Prosecco och hittas inte någon annan stans.

Vinet är idealiskt som aperitif och passar utmärkt till lättare tilltugg. Tack vare dess elegans och fina fyllighet gör det sig även bra till rätter med ljust kött, fisk eller skaldjur. Givetvis kan vinet även serveras till charkbrickan. Serveras vid 6-8 grader.

47 Anno Domini som idag ägs av far och son har anor tillbaka till 1890. Traditionen och hantverket har förts vidare från generation till generation. Prosecco-vinerna är dock moderna och man har utvecklat en egen jästkultur för att få till just den karaktär man vill ha på vinerna. Området där man odlar sina druvor är skyddat av berg men också väldigt rikt på hav och floder, vilket ger optimala förhållanden för att odla fylliga, generösa och fruktiga viner.

Anno Domini är kända för att alltid hålla en hög kvalitet på sina viner, vilket återspeglas genom Baglietti Prosecco DOC No10. Till detta fantastiska hantverk har man bara jobbat med druvor från området Piave som är Cantina Bagliettis mest kvalitativa område i Prosecco.