Hemsida_ProduktbildLiggande

Asio Otus Art. 77293, 13% Vol. 109 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ett vin med mycket karaktär och en sällan skådad kryddighet

När grillsäsongen närmar sig söker man sig kanske till ett vin med lite mer muskler till det som tillagas över glöden. Vi presenterar sommarens grillvin gjort av kraftpaketen Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot fulla av solstrålar från Italiens vingårdar.

Här har vi ett vin som tar för sig med med sin djup rubinröda färg med svarta inslag, tydliga kryddiga doft och komplexa inslag av svarta körsbär, plommon, örter, ceder, kaffe och vanilj med en finslipad rökighet i bakgrunden och som avslutas och hålls ihop av slipade och silkeslena tanniner och ett långt avslut.

Asio Otus vill med fördel ha en utmaning på tallriken, gärna i form av grillat mörkt protein såsom en grillad entrecôte med lite flingsalt, olivolja och tomater. Eller varför inte till en vildsvinsfilé som serveras med en timjansbeanaise, kolgrillad sommarlök och klyftpotatis. Tack vara sin mjuka fruktighet passar det fantastiskt till kryddiga korvar eller till salta ostar såsom en Parmeggiano.

Vinets namn, Asio Otus, är det latinska namnet för Hornuggla som är symbolen för nattens konung i de mörkaste skogarna och en inspiration till just det här vinet. Asio Otus lanseras i både flaska och i en rund 3L Bag-in-box.