riposato_1200x628

Antica Vigna Riposato Art. 77044, 13.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Uppgraderat rött till kött!

Sapori d’Italia – betyder italienska smaker! Lägg rosmarinkryddat kött och en vitlök på grillen, då blir vitlöken smörigt mjuk och sötare i smaken. En oslagbar kombo att njuta med denna smakrika och prisvärda Riposato från Antica Vigna.

Antica Vigna Riposato är gjord på en balanserad blend med Veronas klassiska druva Corvina i spetsen. Tillverkat med en mindre del torkade druvor än till exempel en Amarone och smaken upplevs därför något mindre svulstig och mindre söt, men utan att förlora kraft och elegans.

Riposato framställs av familjen Furia, som med mer än trettio års erfarenhet driver vingården Salvaterra i San Pietro Cariano, i hjärtat av vinregionen Valpolicella. All odling sker med största hänsyn till miljö och natur.

600pxlada

Antica Vigna Riposato finns i Systembolagets beställningssortiment. Beställer du sex flaskor levereras de i en vacker trälåda från vingården. Du kan naturligtvis också beställa enstaka buteljer.

Vinmakaren och vinkonsulten Beppe Caviola har blandat  prisbelönta viner åt producenter över hela Italien sedan slutet av 80-talet och har tidigare blivit utnämd till ”Årets vinmakare”. Antica Vigna Riposato är Beppe Caviolas senaste succé efter framgången med Antica Vigna Amarone.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.