57onmainkamoanjsida

57 on Main Art. 79852, 14% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Ett strukturerat kraftpaket med schyssta smaker

57 on Main – signerat den kvinnliga vinmakaren Izele wan Blerk på KWV – är ett strukturerat kraftpaket full av körsbär och svartavinbär med toner av mörk choklad, vanilj och torkade kryddor. Petit verdot, till vardags mest känd som en side kick till merlot och cabernet sauvignon i Bordeaux, bidrar här med mycket struktur och komplexitet och det Sydafrikanska klimatet får druvan att bjuda på sin fulla potential. I Sydafrika är Braai en stor del av kulturen och de flesta köttdetaljerna läggs på grillen. Det är därför också självklart att detta vin passar allt som hör grillen till.

57 on Main är adressen till den plats där den moderna sydafrikanska vinindustrin tar sin början. 1918, samma år som Nelson Mandela föddes, gick flera odlare samman och bildade kooperativet KWV i syfte att stabilisera en vinindustri som befann sig i fritt fall med kraftiga produktionsöverskott och dumpade priser som följd. Några år senare hade 95% av alla bönder anslutit sig till kooperativet vilket gav KWV möjlighet att sätta en mer hållbar prisstruktur och därmed lägga grund till vinindustrins fortsatta utvecklig i Sydafrika.

KWVs engagemang har bara ökat med åren och idag ligger fokus på det sociala ansvaret. Druvorna till 57 on Main kommer från Fairtrade-vingården Roodraai, som är med och finansierar driften av daghem och skola för vinarbetarnas barn.

 

Ett vin certifierat av Fairtrade
Att en vingård är certifierad av Fairtrade skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra arbets- och levnadsvillkoren. Som en av fyra vingårdar bidrar Rooidraai till driften av Masekane Dagsorg, en förskola för barnen till vingårdarbetarna. Varje dag hämtas barnen som är mellan tre månader och upp till sex år med buss och körs till en nybyggd skolbyggnad med fem klassrum och en stor lekplats. Här får barnen möjlighet att lära sig läsa och öva matematik men också mer kreativa aktiviteter som att måla, dansa och leka. Det viktigaste syftet med förskolan är att barnen ska få tillgång till en plats där de blir mätta, kan känna sig trygga och få grundläggande färdigheter för att klara av skolan i framtiden.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.