19crimes

19 Crimes red blend Art. 73968, 13.5% Vol. 99 kronor

Jag godkänner användarvilkoren för vinkompassen.se.

Årets vinmärke i USA lanseras nu i Sverige!

19 crimes har hyllats som årets vinvarumärke i USA av Market Watch och gör nu efterlängtad premiär i Sverige! Serien har inspirerat av de 19 brott som under 1700-1800 talet förvandlade brittiska brottslingar till kolonisatörer. Först ut är en Red blend som är fyllig och rund med solmogen mörk frukt och fängslande toner av choklad och ceder. Vinet lanseras i en exklusiv frostad flaska för 99kr.

 

Om 19 crimes

1783 infördes ”bestraffning genom transportering” i Storbritannien. Brittiska brottslingar som gjort sig skyldiga till ett av 19 fastställda brott dömdes till deportering till Australien och undkom därmed dödsstraff. Resan till det nya landet var farlig och många av de dömda resenärerna omkom på vägen dit. För de hårdnackade fångar som lyckades ta sig hela vägen till Australiens kust väntade en helt ny värld. De var pionjärer i en straffkoloni och tillsammans skapade de sig nya liv och byggde upp ett nytt land, mursten för mursten. Detta land blev senare en av världens viktigaste vinkontinenter. 19 Crimes viner för fångarnas historier vidare.

Först ut i Sverige är 19 Crimes Red blend i en unik, frostad flaska, som pryds av ansiktet av John Boyle O’Reilly. O’Reilly dömdes 1867 för landsförräderi och bestraffades med deportering. Under den omskakande resan till Australien skrev han poesi om sina upplevelser. Väl framme i det nya landet lyckades han överlista vakterna och fly.

Så här går ett köp till

Välj dina viner

Välj ut de viner du tycker verkar interessanta och lägg dom i din varukorg.

Beställ

När du trycker på beställ dirigeras du om till din dryckeslista på systembolaget.se

Hämta ut

Hämta ut och betala dina varor på det Systembolag som du valt när du beställde.